Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni şi Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios” Iaşi, în parteneriat cu Institutul de Teorie şi Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române şi Primăria Municipiului Fălticeni, organizează vineri şi sâmbătă, 28-29 aprilie a.c., ediţia inaugurală a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”.

Conferinţa, care creează un cadru de dezbatere pentru specialiştii preocupaţi de problemele criticii lovinesciene, se va desfăşura în Sala „Pictor Aurel Băeşu”.

Evenimentul, care va debuta vineri la ora 9.00, va beneficia de un cuvânt de întâmpinare rostit de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, după care vor urma cuvintele de bun venit ale primarului municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, şi ale reprezentanţilor instituţiilor organizatoare.

Acad. Eugen Simion (care va fi onorat cutitlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni”) va prezenta comunicarea „Posteritatea critică a lui Eugen Lovinescu”, urmată de o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene.

La comunicările pe secţiuni, care se vor desfăşura sâmbătă, şi-au anunţat participarea personalităţi de seamă din lumea criticii literare şi de artă.