Credincioșii ortodocși au participat astăzi în număr foarte mare la slujba oficiată cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului de la Mănăstirea Putna, considerată „Ierusalimul neamului românesc”.

Slujba a fost oficiată de un sobor de aproximativ 60 de preoți, din țară, Republica Moldova și Ucraina, în frunte cu Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen și Episcopul vicar de Damasc, Sfinția Sa Lucas.

La slujbă au participat mii de credincioși, pelerini din județ și din țară, marea lor majoritate venind la sărbătoarea mănăstirii Putna îmbrăcați în costume populare tradiționale.

În cuvântul său, IPS Pimen a vorbit despre ascultare și smerenie și despre importanța acestei sărbători a Adormirii Maicii Domnului pentru credincioșii ortodocși.

Un cuvânt de suflet l-a avut Episcopul vicar de Damasc, care a mulțumit pentru onoarea de a sluji la Mănăstirea Putna și a îndemnat credincioșii și preoții suceveni să se roage pentru țara sa (Siria), pentru ca războiul să înceteze cât mai repede.

Ca de fiecare dată la slujba de la Putna au fost prezenți politicieni și reprezentanți din administrația județeană, printre credincioși aflându-se președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul de Putna, Gheorghe Coroamă, prefectul Mirela Adomnicăi, senatorul Virginel Iordache și deputatul Emanuel Havrici.