Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, i-a înmânat liderului PNL, Ludovic Orban, proiectul de lege pentru transferul pădurilor-parc în administrarea autorităţilor locale. Ion Lungu a spus că acest proiect a fost întocmit de toţi parlamentarii suceveni, cu implicarea fostului secretar de stat în Ministerul Pădurilor, Gelu Puiu.

Primarul Sucevei a explicat necesitatea acestui proiect de lege prin situaţia existentă pe plan local, unde parcul Şipote este proprietatea Regiei Naţionale a Pădurilor, deşi se află chiar în centrul oraşului.

Lungu a amintit că în momentul în care a fost acceptat proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun, prin faptul că parcul nu era al municipalităţii, primăria a pierdut 13 milioane de euro, pe care i-ar fi putut folosi pentru amenajarea zonei respective.

Ludovic Orban şi-a arătat deschiderea pentru rezolvarea acestei probleme, una identificată şi în urma discuţiilor pe care le-a avut cu primarii din ţară. Preşedintele PNL a mai spus că în afara pădurilor-parc se are în vedere şi transferul către autorităţile locale şi a terenurilor deţinute de Agenţia Domeniilor Statului, ale unităţilor militare dezafectate sau ale unor companii, cum ar fi CFR.