Un transport ilegal de ţigări de contrabandă a fost interceptat ieri la amiază de lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală din Pojorâta.

În jurul orei 13.00, la intersecţia drumului care leagă Suceava de Vatra Dornei cu drumul care leagă Rădăuţiul de Câmpulung Moldovenesc, a fost tras pe dreapta un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Câmpulung Moldovenesc.

La o verificare atentă s-a constatat că pe bancheta din spate se găseşte o importantă cantitate de ţigări de contrabandă.

Mai exact, la numărătoare au ieşit 1.490 de pachete cu ţigări fără timbre fiscale de proveniență Duty Free, bunuri pentru care bărbatul nu deținea documentele legale de proveniență.

Marfa, în valoare de 17.000 lei, a fost confiscată, iar autoturismul, în valoare de circa 15.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au anunţat că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, şi se va acorda o atenţie deosebită pentru depistarea şi sancţionarea indivizilor care introduc în ţară ţigări de contrabandă, dar şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.