După ce au aflat rezultatele de la examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, elevii suceveni au depus 284 de contestaţii. 81 dintre candidați s-au arătat nemulțumiți de calificativele primite la limba şi literatura română, iar 75 de contestații vin din partea elevilor care consideră că au fost dezavantajați la matematică. La biologie s-au înregistrat 58 de reclamații, iar câte 24 de contestații sunt la disciplinele logică, respectiv geografie. La istorie, vor fi recorectate 10 lucrări, la psihologie -5, informatică – 4, sociologie – 3.

Reevaluarea lucrărilor are loc până pe data de 5 septembrie, urmând ca miercuri, 6 septembrie, să fie afişate rezultatele finale. Tezele vor fi corectate într-un alt județ.

Reamintim că rata de reuşită a candidaților la examenul de bac, sesiunea de toamnă, este de aproape 23%, rezultat ce plasează județul nostru sub media înregistrată la nivel național, respectiv 26%.

215 elevi au fost declarați „promovați”, dintr-un total de 936 de candidați care au susținut testarea.

Nici mediile celor care au reușit să treacă de examenul maturității nu sunt mari, astfel că în centralizările județului nu figurează nici o medie de 10 sau între 9 și 9,99.