Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat astăzi definitiv în dosarul care îi priveşte pe câţiva suceveni extrem de cunoscuţi. Faţă de condamnările pronunţate de Tribunalul Suceava, pedepsele de astăzi sunt mai blânde. Astfel, cea mai grea pedeapsă a primit-o Cristian Mihail Robu, fost Hoidrag, zis „Porcu”, care trebuie să stea după gratii 6 ani. În primă fază primise o condamnare de 10 ani de închisoare.

Alte două persoane, Sever Şutu, fost Leonte şi Neculai Strujan, zis „Niţulai”, vor sta după gratii 5 ani şi 6 luni. Şi în cazul lor pedeapsa a fost redusă de la 10 ani.

Cea mai mare scădere este în cazul lui Adrian Thiel, fost Şerşeniuc. În loc de 10 ani, acesta va sta la puşcărie timp de 5 ani.

Tot o reducere a primit şi Valentin Donu, zis Jaronka, care în loc de 6 ani are de executat 3 ani de închisoare.

Cei cinci trebuie să se predea în scurt timp sau poliţia îi va căuta la domiciliu pentru a pune în aplicare soluţia judecătorilor suceveni.

Ei au fost condamnaţi într-un dosar în care au fost acuzaţi că au constituit o grupare de crimă organizată prin care mai multe persoane vulnerabile erau obligate să fure şi să tâlhărească în străinătate, iar banii erau colectaţi de membrii grupării.