Medicul Alexandru Lăzăreanu a promovat concursul de manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava. Miercuri, comisia a apreciat cu media 9,17 interviul susţinut de dr. Lăzăreanu, iar la cele două probe susţinute anterior medicul a obţinut media 8,92 pentru proiectul de management şi 8,20 la proba scrisă.

Dr. Alexandru Lăzăreanu a fost desemnat manager interimar la SAJ Suceava în martie 2016, de către Ministerul Sănătăţii, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

În judeţ, Serviciul de Ambulanţă Judeţean are aproximativ 340 de salariaţi, dintre care 14 sunt medici. Necesarul pentru a funcţiona la capacitate maximă este de 530 de angajaţi, dintre care 22 medici. În ceea ce priveşte starea parcului de autospeciale, majoritatea maşinilor sunt vechi, ruginite, uşile se închid cu dificultate sau nu se închid bine, iar numărul de kilometri parcurşi trece de 500.000. Unele ambulanţe au peste 600.000 de kilometri, iar ”veterana” parcului auto a ajuns la 1 milion de km parcurşi.