Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, au desfăşurat în perioada 2-4 martie acţiuni tematice pe raza judeţului pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 587 conducători auto, fiind constatate 8 infracţiuni rutiere, din care: 3 fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi 3 fapte de conducere fără permis.

Totodată, au fost aplicate 176  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.025 lei, au fost reţinute 9 permise de conducere şi retrase 16 certificate de înmatriculare .

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe DC 75D, din localitatea de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Poliţiştii l-au depistat sâmbătă, la ora 1.50, pe strada Laţcu Vodă din oraşul Siret, pe un localnic de 29 de ani care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

O patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC Groseri, din comuna Horodnic de Sus, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de„conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se precizează în comunicatul poliţiei.