Demersurile Primăriei Suceava de extindere a reţelei de gaz metan în cartierele Burdujeni Sat şi Tineretului DN 29 au primit undă verde din partea organismelor de control al licitaţiilor publice derulate prin sistemul electronic naţional.

“Veste bună pentru cetăţenii din Burdujeni Sat care tot întreabă de gaz metan – a fost vizată documentaţia trimisă către SEAP, aşteptăm să se stabilească data licitaţiei”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Noua reţea de gaz metan se va întinde pe 28,5 km, urmând să fie realizată din conducte de diferite tipuri. Astfel, urmează să fie montaţi aproape 1.100 de metri liniari de conductă de repartiţie de presiune medie, 27.625 de metri liniari de conductă de distribuţie de presiune redusă, din polietilenă, 70 de metri liniari de conductă de oţel, precum şi o staţie de reglare-măsurare de 6.000 de Nmc/h.

Valoarea estimativă a lucrărilor este de 3,939 de milioane de lei plus TVA, dar aceasta ar mai putea scădea în urma licitaţiei, la care principalul criteriu de atribuire este “preţul cel mai scăzut”.

“Doamne ajută să nu fie contestaţii, să putem demara mai rapid lucrările de aducţiune a gazului metan în Burdujeni Sat, chiar de anul acesta!”, a spus edilul sucevean, care are în plan investiţia încă din primul mandat, doar că până anul trecut nu a existat şi baza legală pentru a fi făcută.

Garanţie de execuţie este de 10% din valoare, depusă de participanţii la licitaţie, iar durata de realizare - 36 de luni.

În total se prevede extinderea acestor reţele de utilităţi pe 33 de străzi, beneficiari direcţi fiind locuitorii a peste 1.300 de imobile (case, societăţi comerciale).
Străzile din Burdujeni Sat pe care va fi extinsă reţeaua de gaz metan sunt: 22 Decembrie, Căpitan Grigore Andrei, Iasomiei, Alunului, Eternităţii, Spicului, Ştefan Răzvan, Titu Maiorescu, Marin Preda, Camil Petrescu, Înfrăţirii, Ştefan Luchian, Crângului, Ioan Nistor, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Plevnei, Ecaterina Teodoroiu, Pictor Panaitean, Victor Babeş, Mioriţei, Căprioarei, Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Cuza Vodă.

Străzile din cartierul de pe Dealul Mănăstirii sunt: Mircea Hrişcă, Demostene Botez, Eusebiu Camilar, Mircea Motrici şi Constantin Sofroni.