Jandarmeria Suceava a organizat, ieri, Ziua Porţilor Deschise, în cadrul seriilor de activităţi ce au loc cu prilejul aniversării a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (3 aprilie 1950).

La sediul Jandarmeriei judeţene de pe strada Traian Vuia din Suceava au fost oaspeţi aproximativ 500 de elevi şi preşcolari, care au vizitat spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii suceveni şi au putut vedea tehnica auto, materialele din dotarea posturilor montane de jandarmi şi a structurilor de intervenţie ale inspectoratului. Ca întotdeauna, jandarmii au organizat pentru copii un exerciţiu cu câinii din dotarea Detaşamentului de Intervenţie Suceava, dar şi o expoziţie numismatică de monede şi bancnote aparţinând unui cadru militar al inspectoratului.

Şi detaşamentele de jandarmi din Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc au primit vizita a 930 de elevi.

Tot cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, duminică, 1 aprilie, începând cu ora 12.00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall Suceava, detaşamentul de intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava va prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie din cadrul Jandarmeriei Române. Totodată, în cadrul unui punct de informare, elevii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni vor oferi pliante care conţin informaţii necesare cu privire la urmarea unei cariere militare în cadrul Jandarmeriei Române.