Luni noapte, la ora 23.20, în timp ce conducea un autoturism pe bdul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava, un localnic de 57 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă, iar maşina a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe marginea drumului.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat  probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În aceeaşi seară, în jurul orei 20.10, în timp ce conducea motociclul pe strada Poienii, din comuna Berchişeşti, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă şi a consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 68 de ani, din judeţul Botoşani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil.

Din accident, a rezultat rănirea conducătorului vehiculului, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.