Mii de locuitori ai municipiului Suceava nu beneficiază marţi de apă potabilă la robinete, din cauza unei avarii majore la reţeaua de transport şi distribuţie gestionată de ACET, pe strada Ştefan cel Mare, în apropiere de Palatul de Justiţie.

Pentru că intervenţia necesită blocarea unei porţiuni mari din bulevardul principal, intervenţia de remediere a avariei a fost autorizată pentru partea finală a zilei, când traficul rutier ar trebui să fie ceva mai redus.

Tocmai de aceea, furnizarea apei reci va fi întreruptă între orele 16.00 şi 24.00, pe o zonă mare din centrul Sucevei, care cuprinde nu mai puţin de 17 străzi:

- strada Ştefan cel Mare – de la intersecţia cu strada Mihai Viteazul până la intersecţia cu strada Ştefan Dracinschi;

- strada Ana Ipătescu, de la intersecţia cu str. Ştefan Dracinschi până la intersecţia cu str. Nicolae Bălcescu;

- străzile Anastasie Crimca, Eudoxiu Hurmuzachi, Aleea Ion Grămadă, Cireşilor, Ion Vodă Viteazul, Iancu Flondor, Alexandru cel Bun, Maria Voichiţa, Ştefan Tomşa, Ştefan Dracinschi, Iuliu Maniu, Nicolae Titulescu, Tipografiei, Samuil Isopescu, Grigore Vindireu.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere!”, au transmis reprezentanţii ACET.

În condiţiile în care şi furnizarea apei calde este întreruptă de duminică seara, sucevenii din zona afectată de avarie – cele 17 străzi enumerate, nu vor avea marţi seara acces la nici una dintre aceste utilităţi de mare necesitate.