Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul școlar 2019-2020, în perioada 19-23 iulie 2019 a avut loc rezolvarea de către comisia judeţeană de admitere a situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaţilor care nu și-au depus dosarele de înscriere la termen și a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate.

Situaţia statistică a cazurilor speciale după repartizarea computerizată, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, prof. Ioan Cezar Anuţei, inspector școlar, este următoarea: totalul cazurilor speciale este 96, din care: 48 de cazuri au fost soluţionate favorabil – 13 redistribuire candidaţi gemeni, 26 situaţii speciale aprobate cu respectarea criteriului de medie, 9 absolvenţi veniţi din străinătate; 48 de cazuri au fost soluţionate nefavorabil – nu îndeplinesc criteriul de medie.

Situaţia statistică a candidaţilor care nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate și au solicitat repartizarea pe un loc liber după rezolvarea situaţiilor speciale: total cereri: 14, din care: 9 soluţionate favorabil, cu respectarea criteriului de medie în limita locurilor disponibile; 5 soluţionate nefavorabil, nu îndeplinesc criteriul de medie. Elevii cu cererile soluţionate nefavorabil vor fi repartizaţi în etapa a II-a de admitere în perioada 31 iulie – 1 august 2019, pe locurile rămase libere, cu respectarea prevederilor metodologiei de admitere. Pentru această etapă sunt disponibile 197 de locuri la 36 de specializări/20 de licee.