ALDE a votat, miercuri, în ședințele forurilor statutare, ca liderul partidului Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul la prezidențiale, decizia fiind luată în unanimitate, au declarat surse ale formațiunii, pentru MEDIAFAX.

ALDE s-a întrunit de la ora 13.00 în ședința BPEx al partidului, urmată de reuniunea Delegației Permanente Naționale a formațiunii, miercuri, la Parlament.

Vicepreședinții ALDE, Varujan Vosganian și Andrei Gerea, au criticat alegerea Vioricăi Dăncilă ca prezidențiabil al PSD. Vosganian a spus că este mirat de faptul că Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului. În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

Varujan Vosganian a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție.

De asemenea, Andrei Gerea a afirmat că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului PSD la prezidențiale, marți în Comitetul Executiv al partidului.