La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au început miercuri, 24 iulie, înmatriculările, care se vor derula până pe 30 iulie (fără ziua de duminică), urmând ca pe 31 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (licenţă – învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională), care au început pe 15 iulie 2019, s-au încheiat marţi, 23 iulie, atât pentru candidaţii cetăţeni români, cât şi pentru românii de pretutindeni şi cetăţenii străini.

În această sesiune de admitere, oferta educaţională a universităţii a atras un total de 2.524 de candidaţi cetăţeni români pentru programele de licenţă şi conversie profesională, respectiv 908 pentru programele de masterat. Totodată, au fost prelucrate 627 de dosare de înscriere depuse de români de pretutindeni şi cetăţeni străini.

În această rundă de înscrieri, programele de licenţă şi conversie profesională au cumulat 3.924 de opţiuni pentru cele 1.180 de locuri bugetate şi 1.735 de locuri cu taxă scoase la concurs. Programele de masterat au cumulat 1.614 opţiuni pentru cele 650 de locuri bugetate şi 640 de locuri cu taxă scoase la concurs.

 

Studentul care figurează pe un loc cu taxă şi se înmatriculează are şansa obţinerii unui loc bugetat

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava mizează pe o bună dinamică a înmatriculărilor, până pe 30 iulie. Pentru a fi admişi, candidaţii înscrişi au obligaţia să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Studentul care figurează pe un loc cu taxă şi se înmatriculează are şansa obţinerii unui loc bugetat, având în vedere că unii dintre colegii lui care sunt plasaţi pe un loc superior au fost admişi şi la alte programe de studiu din USV sau de la alte universităţi, fapt care generează modificări în ierarhie.

De asemenea, studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) graţie rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studii. Lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute. A doua sesiune de admitere la USV va avea loc în perioada 9-14/16 septembrie (fără ziua de  duminică). Informaţii legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.