Comercianții din piața agroalimentară din cartierul George Enescu vor fi mutați pe un teren din apropiere, aflat în spatele Kaufland, pe perioada realizării lucrărilor de modernizare. Primarul Ion Lungu a spus că licitația pentru lucrările de modernizare a acestei piețe va avea loc în data de 29 august, iar în momentul de față municipalitatea poartă negocieri cu o firmă privată pentru a închiria un teren pe care să fie mutați comercianții.

„Pe acest tren vrem să facem o amplasare temporară a pieței până se finalizează lucrările. Trebuie spus că am prins o sumă de un milion de lei, în ședința Consiliului Local de pe 22 august, dintr-un credit nefolosit să avem baza de plecare la această investiție, în măsura în care vor demara lucrările în acest an. Vreau să cred că se va finaliza această licitație. E o licitație destul de interesantă, probabil că vor fi mai mulți competitori, sper să nu fie contestații să putem adjudeca licitație și să putem demara lucrările în acest an”, a declarat Ion Lungu.

De precizat că potrivit proiectului suprafaţa desfăşurată a pieţei va fi de 3.000 de mp iar modernizarea include şi realizarea unei parcări subterane de 59 de locuri. Valoarea lucrărilor se ridică la 10,797 milioane de lei. Termenul de realizare a investiţiei este de 24 de luni.

Parcarea va fi sub amplasamentul actualei pieţe agroalimentare din George Enescu.