Un bărbat de 37 de ani, din Cajvana, care era beat şi avea permisul reţinut, s-a răsturnat miercuri cu maşina într-un şanţ.

Poliţia oraşului Cajvana a fost sesizată miercuri seara prin 112 despre faptul că, pe DJ 178D, un autoturism s-a răsturnat într-un şanţ.

Din primele cercetări, polițiștii deplasați la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 178D, din direcţia Cajvana spre Soloneţ, într-o curbă, un localnic de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau reținut” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se precizează în comunicatul poliţiei.