Două tinere şoferiţe, de 18 şi 23 de ani, au ajuns la spital marţi dimineaţă după ce au provocat accidente rutiere.

Primul accident a avut loc în jurul orei 04.00. O tânără de 18 ani, din Șcheia, în timp ce conducea un autoturism pe str. Mihoveni din localitate, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, după cum au precizat poliţiştii, iar maşina a derapat şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Conducătoarea auto s-a prezentat la Postul de Poliţie Şcheia, unde evenimentul s-a soluționat ca tamponare, tânăra fiind sancționată contravențional.

Ulterior, întrucât acuza dureri, aceasta s-a prezentat la Urgenţele Spitalului Județean Suceava, unde în urma investigațiilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: „contuzie toraco-abdominală”.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

În aceeaşi dimineaţă, la ora 07.10, o tânără de 24 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 208 D, în afara localităţii Mitocaşi, comuna Mitocu Dragomirnei, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit de un mal de pământ de pe marginea din partea stânga a drumului, având în vedere sensul său de deplasare.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde în urma consultaţiilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: ”TCC prin accident rutier”. 

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.