Poliţiştii suceveni au acţionat zilnic, în perioada 1-10 decembrie, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

Poliţiştii au acţionat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenţia la 576 de evenimente, 449 dintre acestea fiind semnalate prin 112. Au fost constatate 325 infracţiuni, dintre care 46 la regimul siguranţei rutiere, 3 fapte de natură economică şi 234 de infracţiuni de altă natură.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 8 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut 186 de permise de conducere (15 pentru alcool, 68 pentru viteză excesivă şi 103pentru depăşiri neregulamentare şi alte abateri) şi au retras 81 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 2.151 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe (1.891) au fost aplicate la regimul rutier, 131 pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar 129 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 1.027.042 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 19.293 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost depistate 5 persoane urmărite la nivel naţional şi au fost dispuse măsuri preventive faţă de  19 persoane.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, se precizează în comunicatul poliţiei.