Amenajarea unei noi zone de agrement a Sucevei, pe o suprafaţă de 155.000 de mp pe malul râului Suceava, în zona centrelor comerciale Bazar şi Iulius Mall, a primit undă verde pentru a fi demarată, odată cu semnarea contractului de finanțare, care a avut loc marți, 10 decembrie, la București.

“Am semnat astăzi, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administratiei, împreună cu ministrul Ion Ștefan, contractul de finanțare pentru proiectul "Revitalizare Spațiu public urban din municipiul Suceava" (zona Agrement Râu Suceava).
-valoare totală contract : 16.264.015,87 lei
-valoare totală eligibilă 16.214.035,87 lei
-valoare neeligibilă - 49.980,0 lei.
Durata de implementare este de 22 luni de la semnarea contractului.
În zilele urmatoare vom semna și contractul de execuție cu Asocirea SC General Construct "SRL Suceava și SC "Art Peisaj "SRL Suceava, care a câștigat licitația. Doamne ajută!”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent în Capitală.

Noua zonă de agrement urmează să fie amenajată pe malul dinspre Centru al râului Suceava, de o parte şi de alta a podului.

Zona din partea stângă (cum se vine dinspre Centru) va fi cu caracter sportiv, cu spaţii amenajate pentru practicarea de activităţi sportive precum fitness, aerobic, dar şi fotbal sau baschet, conform unor propuneri formulate de consilieri, în plenul şedinţei de Consiliu Local. Proiectul prevede un teren pentru gimnastică, cu covor elastic, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de sport – tenis şi volei, precum şi unul de badminton.

Zona din dreapta va fi dedicată activităţilor de relaxare şi odihnă în aer liber, dar şi pentru participarea la activităţi culturale, în capăt fiind propusă o platformă pentru evenimente. Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigaţii, iluminat public, bănci, coşuri de gunoi şi WI-FI gratuit.

„Este un proiect frumos, în care pe o suprafaţă de 15 hectare vin amenajate alei pietonale, piste de biciclete, terenuri de sport, locuri de joacă şi alte facilităţi atractive”, a adăugat inițiatorul acestui proiect, primarul Ion Lungu.

Pentru ambele zone sunt prevăzute căi de acces, în principal pietonale, un acces carosabil, de urgenţă, pe partea dreaptă a podului, precum şi numeroase alei principale şi secundare, inclusiv una de tip faleză, precum şi o pistă de biciclete, cu o lungime de un kilometru.