Vineri, 13 decembrie a.c., de la ora 11.00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” se va desfăşura manifestarea „Cartea la ceas aniversar” - Gala Premiilor Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru carte publicată în anul 2018. Juriul a fost format din: Mircea A. Diaconu (preşedinte), Monahia Elena Simionovici, Isabel Vintilă, L.D. Clement şi Alexandru Ovidiu Vintilă.

Organizatori sunt Societatea Scriitorilor Bucovineni în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Alexandria Librării, sub egida Consiliului Judeţean Suceava.

Pe parcursul evenimentului, participanţii vor avea posibilitatea să asiste la o serie de momente muzical-artistice în interpretarea unor elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Programul artistic este coordonat de directoarea adjunctă a instituţiei de învăţământ suceveană, prof. Elena Istrate.

De asemenea, va fi lansat cel mai recent număr al revistei „Bucovina literară”, ultimul pe anul în curs.

Gala Premiilor SSB va fi prezentată de Alexandru Ovidiu Vintilă, preşedintele SSB.

Organizatorii îşi doresc astfel să marcheze, printr-o manifestare emblematică pentru lumea scriitoricească din Bucovina, Anul Cărţii în România.