Un cetăţean turc în vârstă de 42 de ani, ce conducea luni, la ora 14.17, un autotren pe str. Dogari din municipiul Fălticeni, din direcția Roman către Suceava, pe trecerea de pietoni amplasată în intersecția cu str. Republicii a accidentat o femeie de 61 ani, din Fălticeni, care s-a angajat regulamentar în traversare pe culoarea verde a semaforului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Fălticeni și ulterior transferată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral,  traumatism picior bilateral”.

Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, și li s-au prelevate probe de sânge.

Din primele verificări, vinovat de producerea accidentului se face şoferul turc, care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversare  pe culoarea verde a semaforului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, precizează poliţia.