Un bărbat în vârstă de 70 de ani, care se deplasa pe o bicicletă, a suferit leziuni grave după ce a fost acroșat de o mașină pe DN 2H Rădăuți-Milișăuți, victima decedând câteva ore mai târziu la Spitalul Județean Suceava. Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 13.40, pe DN 2H, în apropiere de Bădeuți.

Din cercetările preliminare ale poliției rezultă că bărbatul în vârstă de 70 de ani, din municipiul Rădăuți, se deplasa cu bicicleta pe direcția Rădăuți-Milișăuți, iar în apropiere de Bădeuți a efectuat un viraj la stânga, spre o păstrăvărie. Din spate venea o autoutilitară Mercedes Vito, al cărei șofer, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Covasna, depășea un autoturism. Înainte de a reveni pe banda din drepta, șoferul autoutilitarei a fost surprins de apariția în față a biciclistului care vira la stânga. Șoferul a tras de volan stânga, însă nu a reușit să evite impactul, acroșând bicicleta. Biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, lovindu-se la cap. El a fost preluat de o ambulanță și transportat în stare gravă la Spitalul Județean, având, printre alte leziuni, un traumatism cranian sever. Din păcate, septuagenarul nu a putut fi salvat.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, continuând cercetările pentru a stabili condițiile exacte în care s-a produs accidentul cu final tragic. Modul de producere a accidentului este unul destul de complicat, polițiști evitând să se pronunțe deocamdată privind o vinovăție exclusivă.