Incendiul semnalat la o litieră de pădure în zona numită Valea Şurii pe raza Ocolului Silvic Pojorâta a determinat o mobilizare masivă de forţe de intervenţie pentru stingerea flăcărilor care ameninţau să se extindă la fondul forestier din apropiere. În momentul în care s-a ajuns la faţa locului s-a constatat că ardeau, pe o suprafață de aproximativ 20 de ari, litieră, doborâturi și resturi lemnoase.

„Intervenția a fost deosebit de grea și a solicitat la maxim forțele participante, din cauza lipsei apei în zonă, a terenului accidentat și a vântului puternic, dar mai ales din cauza faptului că incendiul se manifesta în profunzime, în litieră, la o adâncime de aproximativ 30 de centimetri”, a arătat sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Pentru stingerea focului au lucrat peste o sută de persoane, pompieri militari de la Detașamentele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, lucrători ai Ocoalelor Silvice Pojorâta, Vama și Breaza, lucrători de la SVSU* Pojorâta, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști și voluntari.

De sâmbătă dimineaţă, de la ora 9.30 şi până ieri seară s-a lucrat aproape non-stop, iar pentru a preveni apariţia vreunui alt focar de incendiu peste noapte au rămas să supravegheze zona 5 pompieri militari și 2 lucrători silvici. Duminică dimineaţă, eforturile pentru lichidarea completă a incendiului au fost reluate. Din primele date, se pare că incendiul a plecat de la o ţigară nestinsă aruncată de cineva care a trecut prin zonă.