Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc s-au alăturat şi anul acesta, pe bază de voluntariat, campaniei caritabile Shoe Box, desfăşurată în municipiu.

Potrivit reprezentanţilor colegiului, proiectul Shoe Box se rezumă la realizarea unui cadou care să încapă într-o cutie de pantofi şi a devenit tradiţie în colegiul militar. An de an, elevii de la poalele muntelui Rarăului împachetează cutiile în hârtie colorată şi sunt pregătiţi să aducă un zâmbet pe chipul unor copii. Cărţile, hainele şi jucăriile au fost împachetate cu grijă şi cutiile au fost împărţite pe categorii de vârstă.

Elev fruntaş Daria Balahură a menţionat: „Shoe Box este mai mult decât un proiect împachetat într-o cutie de pantofi. Înseamnă dăruire, implicare şi muncă în echipă. Mulţumim pentru oportunitatea de a fi mai buni!”

„Optimismul elevilor militari s-a transmis din inerţie copiilor care au primit cadourile, astfel, au promis că anul următor vor deveni şi ei mesageri ai speranţei. Îmbrăţişările şi zâmbetele primite la schimb au fost confirmarea faptelor bune realizate în prag de sărbători”, au mai transmis cei de la Colegiul Militar.