Zeci de elevi care au obținut premii la olimpiade naționale și internaționale, dar și profesorii lor îndrumători, au fost premiați joi, în cadru festiv, de către municipalitatea suceveană.

Evenimentul a avut loc înaintea ultimei ședințe de Consiliu Local de anul acesta, sala dovedindu-se neîncăpătoare pentru numărul mare de oameni participanți.

În total au fost 61 de persoane invitate să li se înmâneze personal diplomele de excelență și premiile în bani, cu valori cuprinse între 1500 și 3000 de lei (35 de elevi olimpici și 26 de profesori îndrumători).

Alți 404 elevi au fost premiați pentru performanță școlară, prin intermediul unităților de învățământ, în contul cărora au fost virați banii pentru recompensarea rezultatelor obținute.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care a inițiat proiectul de hotărâre în baza căruia au fost acordate aceste premii, le-a oferit personal diplomele și felicitările binemeritate, iar profesoarelor și câte un frumos buchet de flori.

În total, elevii olimpici au primit aproape 80.000 de lei, iar profesorii coordonatori 63.500 de lei. În plus, pentru premierea celor 404 elevi cu rezultate deosebite la învățătură s-au alocat aproximativ 170.000 de lei, toate sumele fiind acordate din bugetul local al municipiului Suceava.

“Pentru prima dată, în acest an s-au premiat atât elevii, cât și profesorii coordonatori, ceea ce reprezintă o normalitate, căci rezultatele deosebite obținute la învățătură de către elevi se datorează în mare măsură și profesorilor care i-au ghidat și care și-au sacrificat adesea și din timpul lor liber pentru pregătirea elevilor ce au participat și au adus rezultate deosebite la olimpiade și concursurile școlare”, a spus consilierul local Daniel Prorociuc, care a venit cu acest amendament la proiectul inițiat de edilul sucevean.

Anul viitor, pe lângă performanța în învățământ este posibil să fie premiate și performanțele sportive, inclusiv din cadrul organizațiilor și cluburilor independente, un regulament în acest sens fiind în lucru la departamentul de specialitate din cadrul Primăriei Suceava.