Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunţat trimiterea în judecată a patru tineri, aflaţi în arest preventiv, care au comis o tâlhărie de o violenţă extremă, la Drăgoieşti. Ei au bătut măr un bătrân în vârstă de 68 de ani în curtea casei sale, după care i-au luat banii din pensie.

Pe data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 23.15, cei patru s-au înţeles să intre în casă peste bătrânul despre care ştiau că locuieşte singur şi abia luase pensia. Cei patru au intrat iniţial în curte, unde cei doi câini ai proprietarului au început să latre şi l-au trezit. Bătrânul a ieşit din casă să vadă ce se întâmplă. Coşmarul care a urmat pentru victimă a fost descris de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului într-un comunicat de presă:

„Când a deschis uşa şi a trecut de prag a fost prins de gât de primul inculpat, care l-a târâit până în mijlocul curţii şi l-a trântit pe spate, întrebându-l unde sunt banii, spunându-i totodată să nu răcnească, că scoate cuţitul şi îl omoară, după care l-a lovit de vreo 10 ori cu picioarele în zona corpului.În momentele imediat următoare, conform declaraţiei persoanei vătămate, aceasta a început să strige după ajutor, moment în care primul inculpat a strigat să vină şi ceilalţi trei inculpaţi, care aveau feţele acoperite, persoana vătămată fiind trântită la pământ din nou de către un alt inculpat şi lovită apoi în mod repetat, cu picioarele peste corp de către toţi cei patru inculpaţi”. Bătrânul s-a luptat cu tinerii, fiind strâns de gât pentru a nu putea cere ajutor.

Furia atacatorilor s-a îndreptat şi spre unul dintre câini:„Întrucât cei doi câini lătrau, unul dintre agresorii intraţi în casă a ieşit şi a luat un par de pe prelata aşezată pe scuterul din curte şi a lovit unul din câini, omorându-l, după care a pus parul înapoi pe prelată”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată. Autorii au sustras suma de 704 lei, echivalentul pensiei pe care bătrânul o ridicase în aceeaşi, şi zece pachete de ţigări.

Bărbatul agresat a fost transportat la Spitalul oraşului Gura Humorului, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţe ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu leziuni grave. Victima a suferit leziuni care au necesitat 50-60 zile de îngrijiri medicale. Bătrânul a avut, printre altele, leziunile toracice cu hemopneumotorax şi fracturi costale care au fost de natură a-i pune viaţa în primejdie. Bătrânul a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi a rămas internat până pe 26 noiembrie.

Cei patru tineri trimişi în judecată sunt Daniel Bilan, Andrei Gheorghe, ambii de 18 ani, respectiv fraţii Marian şi Ion C., primul de 16 ani şi al doilea de 17 ani. Aceştia vor fi judecaţi pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, iar unul dintre ei şi pentru infracţiunea de uciderea animalelor. Procesul în care vor fi judecaţi cei patru va începe la Judecătoria Gura Humorului.