Trei bărbaţi vor răspunde penal după s-au urcat la volan cu alcoolemii foarte mari. Unul dintre ei a provocat un accident şi a plecat de la faţa locului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, marţi, în jurul orei 16.00, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată de un bărbat de 70 de ani din comuna Volovăț despre faptul că, în timp ce conducea autocarul pe raza comunei Horodnic de Sus, a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, însă conducătorul auto vinovat a plecat de la fața locului.

În urma măsurilor operative întreprinse de poliţişti, în jurul orei 16.10, buldoexcavatorul implicat în tamponare a fost identificat pe un drum comunal neclasificat din comuna Horodnic de Sus, acesta fiind condus de un bărbat de 64 de ani din judeţul Iaşi.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul utilajului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.    

Conducătorul autocarului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.       

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

      

Tot marţi, laora 23.00, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Frasin a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Ostra autoturismul condus un localnic de 26 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 22.30, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe raza comunei Păltinoasa circulă un autoturism al cărui conducătorul auto pare sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați operativ la faţa locului au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani din comuna Comăneşti în care se aflau ca pasageri doi tineri de 19 şi respectiv de 20 de ani, ambii din comuna Ilișești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, împotriva tânărului de 20 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu 07.12.2019 și până la 04.02.2019, inclusiv, acesta neavând voie să depășească în această perioadă limita teritorială a comunei Ilișești.

Tânărul a fost condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor și stabilirea măsurilor procedurale legale ce se impun.