Din primăvara anului viitor, pe malul râului Suceava, în zona centrelor comerciale Bazar şi Iulius Mall, vor fi demarate lucrările de amenajare a unei noi zone de agrement a Sucevei, pe o suprafaţă de 155.000 de mp.

Realizarea noii zone de agrement a devenit posibilă odată cu semnarea contractului de execuție pentru  proiectul "Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava "(zona agrement râu Suceava), cu câștigătoarea licitației, asocierea formată din societățile SC "General Construct " + SC "Art Peisaj"SRL, ambele firme din Suceava.

„Contractul este în valoare  de 16.264.015,87 lei, termenul de realizare fiind de 22 de luni, de la semnarea contractului. Doamne ajută!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Noua zonă de agrement urmează să fie amenajată pe malul dinspre Centru al râului Suceava, de o parte şi de alta a podului.

Zona din partea stângă (cum se vine dinspre Centru) va fi cu caracter sportiv, cu spaţii amenajate pentru practicarea de activităţi sportive precum fitness, aerobic, dar şi fotbal sau baschet, conform unor propuneri formulate de consilieri, în plenul şedinţei de Consiliu Local. Proiectul prevede un teren pentru gimnastică, cu covor elastic, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de sport – tenis şi volei, precum şi unul de badminton.

Zona din dreapta va fi dedicată activităţilor de relaxare şi odihnă în aer liber, dar şi pentru participarea la activităţi culturale, în capăt fiind propusă o platformă pentru evenimente. Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigaţii, iluminat public, bănci, coşuri de gunoi şi WI-FI gratuit.

„Este un proiect frumos, în care pe o suprafaţă de 15 hectare vin amenajate alei pietonale, piste de biciclete, terenuri de sport, locuri de joacă şi alte facilităţi atractive”, a adăugat inițiatorul acestui proiect, primarul Ion Lungu.

Pentru ambele zone sunt prevăzute căi de acces, în principal pietonale, un acces carosabil, de urgenţă, pe partea dreaptă a podului, precum şi numeroase alei principale şi secundare, inclusiv una de tip faleză, precum şi o pistă de biciclete, cu o lungime de un kilometru.