O serie de modificări rutiere intrate în vigoare de luni, 16 decembrie, schimbă complet modul în care se circulă în zona Policlinicii Areni şi a străzii Mărăşeşti din municipiul Suceava.

Noile semne de circulaţie, care reglementează traficul rutier în zona bulevardului 1 Mai, a străzii Mihai Viteazul (Policlinica Areni), pe strada Mărăşeşti, strada Prof. Leca Morariu şi o parte din strada 6 Noiembrie, au fost dezvelite luni dimineaţă.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, care a anunţat modificările de circulaţie de pe străzile enumerate, a explicat: „Cei care vor să ajungă pe str. Mărăşeşti venind dinspre Centru trebuie să facă dreapta pe str. Mihai Viteazul (Policlinică), apoi stânga în spatele parcului, iar de aici pot intra pe str. Mărăşeşti. Cei care vin dinspre spital şi vor să ajungă pe Mărăşeşti, vor face stânga pe Mihai Viteazul, urmând în mod similar traseul de mai sus.
Foarte important, autobuzele vor folosi acelaşi traseu, pentru că accesul dinspre bdul 1 Mai spre str. Mărăşeşti este interzis.
La coborârea de pe Mărăşeşti, acelora care vor să ajungă pe Mihai Viteazul le recomandăm folosirea străzii 6 Noiembrie, care este cu sens unic”.

Practic, strada Mărăşeşti a devenit cu sens unic pe porţiunea din dreptul Parcului Policlinicii Areni (Sculptor Vladimir Florea), fiind permisă doar ieşirea în bdul 1 Mai (stânga-dreapta). În acelaşi timp, cei care coboară strada Mărăşeşti, dinspre Catedrală, nu mai pot vira la stânga, să intre pe Mihai Viteazul, care este cu sens unic pe porţiunea din dreptul parcului, cât şi pe ramura din faţa Policlinicii Areni.

Tot cu sens unic a devenit şi strada Prof. Leca Morariu, între strada Mărăşeşti şi până la intersecţia cu strada Universităţii.

Sens unic are şi îngusta stradă 6 Noiembrie, pe care se circulă dinspre strada Mărăşeşti înspre strada Mihai Viteazul.

Noile sensuri unice fac parte din studiul de circulaţie prin care se propune introducerea sensurilor unice pe principalele bulevarde din oraş, măsură aprobată de Consiliul Local Suceava, dar care va fi implementată complet după achiziţia autobuzelor electrice.

În următoarea perioadă poliţişti locali vor fi prezenţi în zonă pentru a atrage atenţia şoferilor privind noile reguli de circulaţie implementate.