Municipalitatea suceveană a primit joi vizita unei importante delegații din Republica Populară Chineză.

Cu această ocazie a fost semnat Acordul de Cooperare între Municipiul Suceava și Municipiul Yinchuan, un oraș foarte dezvoltat economic și tehnologic, aflat pe ruta „Drumului Mătăsii”.
„În urma discuțiilor avute, am stabilit să avem relații de colaborare pentru următoarele domenii: economie și comerț; învățământ; cultură, turism și sport; protecția mediului, medicină și servicii edilitare; administrație publică locală. În primăvară vom semna acordul de colaborare în China la Yinchuan conform invitației primite. Doamne ajută!”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Yinchuan are o populație de 3,2 milioane de locuitori și este capitala Regiunii Autonome Ningxia Hui din China.

Orașul, cu o suprafață de aproape 9000 de km², are și o istorie bogată, fiind fosta capitală a Imperiului Xia de Vest a populației Tangut.

Yinchuan este și o importantă platformă internațională de schimburi economice și culturale între China și țările arabe, precum și unul dintre cele mai bine dezvoltate tehnologic orașe din lume, cu o mulțime de tehnologii uimitoare implementate, de la plata călătoriilor cu transportul în comun direct prin softuri de recunoaștere facială, până la holograme care oferă asistență celor care vin la primărie cu diferite probleme.