Un puternic incendiu a cuprins joi seara o casă veche din satul Dănila al comunei Dărmănești, după ce un bărbat fără adăpost a făcut focul în sobă. Coșul de fum deteriorat a dus la aprinderea acoperișului, iar focul s-a propagat apoi la întreaga casă.

Focul au fost observat de o vecină a locuinței cuprinsă de flăcări, care a sunat la 112 și a dat alarma. La locul incendiului au ajuns două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Suceava, care au acționat cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea incendiului. La sosirea echipajelor întreaga casă construită din lemn era cuprinsă de flăcări, intervenția de stingere fiind destul de dificilă.

Cercetările întreprinse de pompieri și polițiști la locul incendiului au stabilit faptul că locuința aparține unui bărbat de 67 de ani din municipiul Suceava, fiind locuită temporar de un bărbat fără adăpost. În cursul zilei de joi acesta a făcut foc într-o sobă a casei, lăsând focul nesupravegheat în momentul în care a plecat în sat. La un moment dat flăcările au aprins coșul de fum deteriorat, propagându-se la lemnul acoperișului din preajmă. Focul a distrus acoperișul, pereții, tâmplăria de lemn și bunurile din interiorul casei, prejudiciul creat fiind de circa 10.000 de lei. Pompierii au reușit să salveze o anexă gospodărească plină cu baloți din paie, cercetările fiind continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere din culpă.