Joi, 19 decembrie, de la ora 12:00, la Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea loc evenimentul „Omul și Cartea”.

De această dată, invitați la întâlnirea de suflet vor fi profesori de limba și literatura română care, înainte de 1989, au susținut cursuri de pregătire și de învățare a limbii române pentru tineri străini, care urmau să studieze în România la diferite universități. Invitații de onoare ai acestei manifestări tradiționale pentru Biblioteca USV sunt: prof. Xenia Bortă, prof. Cornelia Colomeischi, prof. Florica Diaconescu, prof. Maria Gavril, prof. Maria Grigoraș, prof. Ioana Leuștean, prof. Lucreția Lucuțar, prof. Emilia Manole, prof. Vasile Nechita, prof. Aurica Pintiliciuc.

Programul manifestării, devenită tradițională în cadrul Bibliotecii USV, cuprinde: prezentarea istoriei Catedrei de limbă română pentru studenții străini, înainte și după anul 1989; vernisajul unei expoziții de manuale și carte pedagogică pentru învățarea limbii române ca limbă străină; împărtășirea unor experiențe didactice și culturale, dar și de viață, în prezența invitaților; înmânarea Diplomelor de excelență și recunoștință din partea Universității; un moment de colinde românești și cântece de iarnă din diferite țări.

Moderatorii evenimentului vor fi: prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, conf. univ. dr. Claudia Costin, conf. univ. dr. Vasile Ilincan.