Mesageri ai nașterii Mântuitorului ne-au fost, și în acest an, elevii din cadrul Grupului vocal-tradiţional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Senini și luminoși, elevii liceului au adus vestea Naşterii Domnului și a unui nou an prin colindele ”Bună sara”, ”Azi prin sate am pornit”, ”Colindu Bucovinei”, ”Din Vicovu de Sus venim” și ”Urătură creștinească”, care au răsunat la sediul Monitorul de Suceava, în acorduri de vioară, clopoței, acordeon și tobă. Au reușit să aducă emoția și bucuria colindului tradițional, încărcat de spiritualitate, în sufletele celor care i-au ascultat.

Colectivul Monitorului a deschis larg ușile grupului de colindători și s-a bucurat de mesajul plin de speranță al oaspeților, care, la final, au fost recompensați cu portocale și colăcei.

Grupul de la Vicovu de Sus este coordonat de prof. Vasile Schipor și este înființat de mai bine de 10 ani.

Recent, elevii s-au întors din Germania, unde au susținut un turneu de colinde pentru comunitățile de români din patru orașe (Dortmund, Duisburg, Koln, Munster).

„Am fost primiți foarte bine, au fost săli pline. Am colindat românilor stabiliți acolo de zeci de ani, au fost și mulți tineri, ne-am simțit foarte bine”, a subliniat prof. Vasile Schipor.

Grupul vocal-tradiţional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” a lansat, până în prezent, patru CD-uri - ”Dragoste de neam și țară” (2016), „Din Cetatea lui Ștefan vă colindăm an de an” (2017), ”Masacru de la Fântâna Albă” (2018), ”Cinste și recunoștință marelui voievod Ștefan cel Mare” (2019), lansate cu sprijinul Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus și al Mănăstirii Putna.