Colindele au răsunat din nou la sediul ziarului Monitorul de Suceava, nașterea Mântuitorului fiind vestită de Grupul vocal instrumental ”Flori de Mălini”, marți, 17 decembrie.
Coordonate de Maria Creţu, profesoară de limba şi literatura română, actualmente la pensie, şi Neculai Creţu, prof. de flaut și nai, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, șase fete ale grupului de la Mălini au anunțat apropierea sărbătorilor prin intermediul unor colinde deosebite.
„Sunt colinde, în principal, de dincolo de râul Moldova, ale lăutarilor. Țin minte, din copilăria mea, colindele lăutarilor, însoțiți de vioară, din satul Mironu, Valea Moldovei, chiar ultima colindă cu care am venit de acolo este. Flori de Mălini este un grup vocal instrumental cu care dorim să scoatem în lume cântecele noastre, preponderent lirico-meditative, dar de sărbători ne transformăm într-un ansamblu de datini și obiceiuri”, a menționat prof. Maria Crețu.
Ne-au vizitat Daria Dumitrache, elevă la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni; Alexa Ana, de la Colegiul ”Mihai Băcescu” Fălticeni; Roxana Țolea, elevă la Școala Suha, Mălini; Tatiana Vicol, veterana grupului, din Mălini; Bianca Nistor – Școala Gimnazială ”Nicolae Labiș” Mălini și Florica Angela Galea, elevă a Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, care a reușit calificarea în semifinala concursului de folclor „Vedeta Populară”, de pe TVR 1.
Duminică, televiziunea publică va difuza semifinala emisiunii concurs, iar cei interesați pot urmări evoluția artistei.
Grupul a fost însoțit de inspectorul școlar pentru problemele educaționale ale romilor, prof. Lucian Dimitriu, acesta menționând că elevele au colindat mai multe instituții media din Suceava.
Comentarii