Acțiune caritabilă inițiată de mai mulți studenți din anul IV, de la Facultatea de Inginerie Alimentară, din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), în prag de sărbători.

Aceștia au mers, luni dimineață, la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, pentru a dona sânge, beneficiile materiale primite în urma acestui gest urmând să fie folosite pentru a ajuta mai multe familii nevoiașe din județ.

Chiar luni seară au vizitat o familie necăjită, cu cinci copii, din Calafindești, cărora le-au dăruit ghetuțe, pijamale, produse de curățenie, dulciuri și alte alimente, cumpărate din bonurile de masă primite de la Centrul de Transfuzii, dar și din alte donații ale studenților.

Tinerii au fost însoțiți de asist. univ. Anca Sidor Gâtlan, aceasta menționând că este al treilea an când Facultatea de Inginerie Alimentară demarează aceasta campanie, de această dată inițiativa venind chiar din partea studenților.

„Am dorit ca această acțiune să fie un exemplu pentru colegii din anii mai mici, iar studenții să înțeleagă că donarea de sânge poate salva vieţi, dar este benefică și pentru donator. Prin gestul lor i-au putut ajuta atât pe cei care au nevoie de sânge, dar și câteva familii cu o situație materială precară. Vom mai identifica și alte cazuri aflate în nevoie pentru a le ajuta în perioada următoare”, a adăugat Anca Sidor Gâtlan.

De altfel, acțiunea studenților ingineri nu este singulară, săptămâna trecută aceștia organizând un târg caritabil în cadrul căruia au vândut prăjituri de casă preparate de ei. Banii au fost folosiți tot în scop caritabil.