Un bărbat în vârstă de 48 de ani va avea de răspuns în faţa legii după ce s-a urcat la volan băut şi fără a avea permis.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, luni, la ora 20.28, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 despre faptul că un autoturism este oprit în fața unui imobil din comuna Frătăuţii Noi, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii deplasaţi operativ la fața locului au identificat pe un drum comunal din localitatea Frătăuţii Noi o autoutilitară care prezenta avarii și pe conducătorul auto, un localnic de 48 de ani, care a negat faptul că el a condus autoutilitara care îi aparține.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 48 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul  fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.