A 11-a ediție a Concertului Extraordinar de Colinde al Asociației Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” a avut loc în data de 16 decembrie 2019, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

În prima parte a serii a avut loc premiera piesei de teatru „Încă oleacă”, piesă ce continuă povestea de anul trecut, când pricepuții actori - copiii și tinerii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sf. Dumitru” din Suceava - au jucat piesa de teatru „Oleacă”, acțiunea desfășurându-se imediat după Marea Unire (Sânziene 1919). Coordonați de părintele Justinian Cojocar, tinerii și talentații actori au prezentat, de această dată, viața satului din perioada comunistă (noiembrie 1975) și au scos în evidență trăirile oamenilor greu încercați de „ciuma roșie”. Piesa de teatru a fost în armonie și cu Anul Omagial al Satului Românesc (2019), așa cum a hotărât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Concertul de Colinde a fost deschis de tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS). Pe lângă vestea Nașterii Mântuitorului tinerii au transmis mesaj de bucurie oamenilor prezenți și au evidențiat valorile care stau la temelia unei societăți: familia, tradițiile și obiceiurile străbune, înaintașii. În mijlocul corului a tronat steagul ATOS, ocrotitori ai Asociației Tinerilor Ortodocți Suceveni fiind Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfântul M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava.

Un moment deosebit a fost recitarea poeziei scrisă de Teodora Cojocar, fiica părintelui Justinian Cojocar.

Grupul folcloric „Flori de Mălin” a încântat cu tradiționalele lor colinde cu fluieraș și cobză.

La vioară a cântat colinde Iustin Teleagă împreună cu frații și surorile lui.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” a fost reprezentată de un grup de tinere îmbrăcate în straie populare, care au amintit oamenilor din sală de atmosfera frumoasă de Crăciun din satul bucovinean.

Aproximativ 50 de tineri din tot județul au cântat în cadrul concertului. Ei formează Corul Oastei Domnului din Bucovina, dedicându-se clipă de clipă mărturisirii lui Dumnezeu.

Concertul a fost încheiat de corul de copii al Parohiei „Sf. Andrei” din Suceava. Pe lângă colindele cântate, ei au fost și protagoniștii unei scenete de Crăciun.