Un bărbat în vârstă de 47 de ani va avea de răspuns în fața legii după ce s-a urcat beat la volan, a provocat un accident rutier și a fugit de la fața locului.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, joi, la ora 18.05, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată despre faptul că pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto implicați, ce părea sub influența băuturilor alcoolice, a plecat.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat şi oprit pe strada Nicolae Iorga un autoturism condus de un localnic de 47 de ani care a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe  Doja din localitate, a intrat în coliziune laterală cu un alt autoturism parcat pe partea dreaptă a drumului public.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 47 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.