Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu i-a solicitat prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, să dispună de urgență dezinfectarea spațiului public de pe întreg teritoriul județului Suceava printr-o acțiune coordonată cu cele 114 primării ale localităților.

Daniel Popescu a atras atenția că Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România, printre care se numără cel puțin 70 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava, iar până pe 25 martie 2020 jumătate din decesele din România din cauza coronavirusului sunt ale pacienților de la această unitate spitalicească.

„Am fost contactat de cadre medicale din mai multe unități spitalicești din județ. Toate spitalele din județ au nevoie urgentă de echipamente de protecție pentru medici, asistente medicale și personalul auxiliar. Cadrele medicale din tot județul Suceava, în special de la secțiile de boli infecțioase, de la care așteptăm să trateze pacienții și să fie printre cei mai protejați de noul coronavirus, își pun în pericol viețile zi de zi pentru că nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente”, a declarat deputatul sucevean Daniel Popescu. El consideră că siguranța și sănătatea cetățenilor trebuie să fie o prioritate și o responsabilitate maximă pentru administrația de la nivel județean și local și că se impun de urgență măsuri de dezinfectare a spațiilor publice din județ, străzi și trotuare, zone din fața centrelor comerciale, a unități medicale, stații CFR, instituții publice, începând cu cele care prezintă cel mai mare risc de a fi fost contaminate cu noul coronavirus.

El a arătat că în adresa oficială transmisă prefectului a evidențiat faptul că la nivelul județului Suceava riscul infectării cu COVID-19 a crescut exponențial în rândul populației din cauza nerespectării regimului de carantină și izolare a persoanelor care au revenit din străinătate din „zonele roșii”, Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie etc.. Mai mult, Daniel Popescu a precizat că la nivelul unităților medicale din întreg județul au fost sesizate deficite de echipamente de protecție a cadrelor medicale, iar numărul persoanelor aflate în carantină și în izolare este în creștere. Deputatul USR a subliniat faptul că nevoia de măsuri ferme și eficiente împotriva răspândirii coronavirusului este așadar mai mare decât oricând, altfel nordul Moldovei, în special județul Suceava, riscând să devină o adevărată Lombardie a României.

Totodată, Daniel Popescu a cerut intensificarea activității patrulelor de poliție locală, care să verifice cunoașterea și respectarea de către cetățeni a regulilor impuse prin ordonanțele militare emise până în acest moment.