Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a distribuit, miercuri, un număr de 725 de măști fpp 2 și 400 măști fpp 3, primite în ziua anterioară, către instituții medicale din prima linie. Prefectura Suceava a informat că măștile au fost distribuite astfel: Direcția de Sănătate Publică Suceava - 225 măști ffp 2 și 100 măști ffp 3, Spitalul Municipal Rădăuți - 25 măști ffp 2, Serviciul de Ambulanță Suceava - 125 măști ffp 2 și 100 măști ffp 3. Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc i-au fost repartizate 25 de măști ffp 2, Spitalului Județean Suceava - 200 măști ffp 2 și 100 măști ffp 3.

Spitalul Municipal Fălticeni are în stoc 500 de măști ffp 2, așa că nu a fost trecut acum pe listă.

Miercuri, la Prefectura Suceava a avut loc o videoconferință pentru discutarea unor măsuri legate de prevenirea și combaterea infecției cu COVID-19, la care au participat prefectul județului Suceava, inspectorul și asistentul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, medicii-șefi și asistenții-șefi UPU din cadrul spitalului, managerul și directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță.

În cadrul videoconferinței, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat, pe lângă materialele care au ajuns și au fost distribuite în cursul zilei de miercuri, suplimentarea urgentă a materialelor de protecție pentru personalul medical de la Spitalul Suceava și unitățile spitalicești suport, cel de la Ambulanță, ISU, Poliție și Jandarmi. „Am primit asigurări de la domnul secretar de stat Raed Arafat că acestea vor fi furnizate în zilele imediat următoare”, se arată în comunicat.

Prefectul a mai solicitat, în regim de urgență, kituri pentru aparatul Real Time PCR, în vederea certificării acestuia și operaționalizării în timpul cel mai scurt, precum și teste pentru diagnosticarea prezenței virusului Covid-19 în organismul uman, deoarece de luni și până la data miercuri seara, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Suceava, au fost consumate 1.100 de teste.