Un pacient în vârstă de 43 de ani, transferat de la Unitatea de Primire a Urgențelor Suceava la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Acesta a fost transferat vineri noapte de la Suceava spre capitală, iar până la momentul diagnosticării cu Covid – 19 a intrat în contact cu peste 30 de persoane, marea majoritate cadre medicale din cadrul Spitalului de Arși.

Pacientul nu fusese testat pentru Covid-19 la Spitalul Județean Suceava, iar după transferul la București, a suferit două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020, și luni, 23 martie 2020, potrivit Ministerului Sănătății.

Potrivit www.digi24.ro, luni, pe 23 martie, conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului, având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, unde numărul cadrelor medicale și al pacienților infectați este foarte ridicat.

În paralel, la spitalul bucureștean au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și a pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test.

După ce pacientul a fost testat pozitiv, s-a demarat ancheta epidemiologică de urgență la spital, fiind depistate 31 de persoane cu care a intrat în contact, dintre care 28 sunt cadre medicale.

Toate cadrele medicale se află de miercuri dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar cei 3 pacienți identificați ca fiind contacți indirecți au fost izolați. Toți vor fi testați pentru Covid-19.