Regulile de protecție și interdicțiile impuse de pandemia de Covid-19, cu carantinarea municipiului Suceava, au făcut imposibilă desfășurarea festivalului „Zile și Nopți Studențești”, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV). În aceste condiții, organizatorul, Asociația Studenților din USV, a venit cu soluția organizării festivalului online.

Astfel, ediția de anul acesta va fi una specială, prin care studenții vor să scoată în evidență modul în care pot face lucrurile cu aceeași implicare, bună dispoziție și responsabilitate, în limitele impuse de autorități, în această perioadă dificilă pe care o traversăm.
În perioada 15-31 mai, Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), împreună cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, dar și cu implicarea activă a celorlalte organizaţii studenţeşti din universitate, va organiza, sub emblema Festivalului ZNSt USV 2020, evenimente educaţionale extracurriculare, spectacole de muzică, teatru, campionate de jocuri online și diferite training-uri, totul în mediul online.
Mai multe detalii despre activitățile organizate puteți găsi pe pagina de facebook a festivalului - https://www.facebook.com/znst.asussv.ro/.
În anii anteriori, festivalul avea loc în campusul Universității din Suceava, timp de trei săptămâni, perioadă în care se desfăşurau diverse activități culturale, educative, sportive, dar și petreceri pentru studenții USV.

 

Roxana Hotinceanu