Numărul de pacienți confirmați cu COVID-19 internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava era miercuri, 27 mai a.c., de 260, dintre care 26 de pacienți se aflau la Terapie Intensivă, conform informării de presă transmisă de Prefectura Suceava. Numărul depășește capacitatea de internare a pavilioanelor de la spitalul vechi, de 210 paturi.

În Spitalul Suceava se aflau miercuri internați în total 484 pacienți, iar în ultimele 24 de ore au fost externate 71 de persoane. Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 2.337 de persoane declarate vindecate.

Potrivit informării de la Prefectură, în data de 27 mai în județul Suceava se aflau în autoizolare la domiciliu 3.510 persoane, monitorizate de către DSP, iar în carantină instituționalizată 122 de persoane. Până la acest moment, în județ au fost efectuate 19.524 de teste.

Prefectura mai informează că, în urma analizelor realizate în cadrul ședințelor extraordinare ale CJSU Suceava, a fost adoptat planul de control tematic inopinat pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19. De asemenea, s-a analizat situația generată de pandemia COVID-19 la nivelul județului Suceava, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgență de către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform destinației anterioare perioadei de pandemie.

Ulterior, în cadrul unei ședințe tehnice la care a participat conf. univ. dr. Lucian Indrei, coordonator regiunea Moldova pentru gestionarea Covid-19, prefectul județului, împreună cu conducerea Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, a fost analizat planul de revenire graduală la activitatea medicală anterioară pandemiei, propus de către conducerea spitalului județean.

Aripa nouă a spitalului județean ar putea reveni la o activitate medicală normală, în mod etapizat, sub condiția asigurării separării circuitelor funcționale Covid-19 și non-Covid și delimitarea zonei tampon.

 În acest sens, circuitele funcționale și spațiile propuse vor fi analizate, miercuri, de dr. Dana Marcoci, de la DSP Neamț, în vederea avizării epidemiologice a soluției propuse.

De altfel, dr. Marcovi, în calitate de medic epidemiolog, va încheia un contract de prestări servicii cu Spitalul de Urgență Suceava.

În comunicatul Prefecturii Suceava se mai arată că în contextul trecerii la starea de alertă, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, fiind derulate acțiuni privind ordinea și siguranța publică, de verificare a persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și alte misiuni.