Prețurile din piețele agroalimentare din municipiul Suceava au scăzut spre valori normale și nu mai ”sperie” clienții, așa cum se întâmpla în urmă cu 1-2 săptămâni. Cele mai drastice ajustări au venit la produsele de sezon, cum ar fi căpșunele sau cireșele.

Pentru ”comori papilare” cum ar fi cireșele, se cereau acum ceva vreme 65 de lei pentru un kilogram, un adevărat afront la adresa bunului-simț și al buzunarului. Între timp, prețul a ajuns la 12 lei/kg, sumă care îi este accesibilă și unui pensionar sau unei persoane în șomaj tehnic.

Și la căpșuni, prețurile au dat înapoi, iar acum se vând cu 11-12 lei/kg, față de 20 lei/kg acum circa zece zile.

Prețuri ”umane” erau și la cartofii noi, care se comercializau cu 3 lei/kg, la ceva mai puțin de jumătate din prețul de acum o săptămână. Merele de Rădășeni erau la tarabă la prețul de 4-4,5 lei/kg, în timp ce caisele continuau să fie suficient de ”piperate”, la prețul de 11 lei/kg.

În schimb, roșiile aveau prețuri și pentru buzunare mai goale și pentru portofele mai pline, iar un kilogram se poate achiziționa cu sume plecând de la 5,5 lei și până la 15 lei.

Prețuri ridicate se mențin la ardei gras, respectiv 13-15 lei/kg, dar, deh, sunt aduși din Grecia și asta le sporește valoarea.