Luna iunie vine cu un nou set de măsuri de relaxare, după o perioadă de restricții severe, cauzate de pandemia de coronavirus.

Astfel, de la 1 iunie vom putea merge la terase (când se vor deschide), vom putea merge la plajă (pentru cei care mai au concediu), vom putea participa la spectacole sau competiții sportive, dar numai în aer liber.

Noul set de măsuri de relaxare anunțat miercuri de președintele României, Klaus Iohannis, vizează și transportul internațional rutier și feroviar, dar și deplasările în afara localității, care de la 1 iunie vor fi libere - nu va mai fi nevoie de declarație.

Toate aceste măsuri sunt însoțite însă de condiții speciale.

Pentru redeschiderea teraselor, este necesar ca mesele să fie amplasate la 2 metri distanță și să fie maximum 4 persoane la o masă.

Pentru a merge la plajă este nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

“Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele, la finele unei lungi ședințe de la Palatul Cotroceni, unde au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.