Directorul economic al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Firuța Bosancu, a fost numită de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, director executiv al DSP Suceava, însă imediat ce a primit ordinul, aceasta a refuzat numirea.

Prin ordin de ministru Firuța Bosancu a fost numită în funcția de director executiv al DSP din data de 28 mai a.c.. Ea a declarat că după ce a primit numirea, a solicitat în scris ministrului încetarea delegării în funcția de director executiv deoarece nu o poate exercita în bune condiții, respectiv că DSP Suceava nu are nici director adjunct responsabil de sănătatea publică, nici șef la departamentul de sănătate publică. În plus, Firuța Bosancu a arătat că nici starea ei de sănătate nu-i permite exercitarea unei funcții atât de solicitante precum cea de director al DSP Suceava, care cel puțin în această perioadă ar trebui să fie ocupată de un medic epidemiolog.

„Rămân director economic, îmi îndeplinesc toate atribuțiile, dar director executiv nu pot să fiu, nu pot să ocup o astfel de funcție, care ar trebui ocupată de un medic epidemiolog într-o perioadă de pandemie”, a arătat Firuța Bosancu.

Ea a mai spus că l-a informat și pe prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, că nu poate accepta numirea, însă acesta a asigurat-o că este pentru o perioadă foarte scurtă de timp, doar pentru deblocarea situației și efectuarea plăților. Până la ora publicării acestei știri, noul director al DSP nu primise un răspuns de la Ministerul Sănătății, în legătură cu solicitarea de încetare a delegării pe funcție.

DSP Suceava a rămas fără director după de dr. Manuela Trifan a primit ordin de încetare a numirii în funcție, în data de 20 mai a.c., iar cel care a fost numit s-o înlocuiască, dr. Cătălin Graur, a demisionat fără să se fi prezentat la post.