Prefectura Suceava a informat, joi, printr-un comunicat de presă, că în ultimele 24 de ore au fost internate în spital 34 de persoane diagnosticate cu Covid-19 și externate 50 de persoane. Nici un caz nu este în rândul personalului medical. Potrivit comunicatului, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 462 pacienți, dintre care 237 de pacienți cu Covid-19. Dintre aceștia, 21 pacienți sunt internați la secția de Terapie Intensivă. Alți 71 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în Spitalul Municipal Rădăuți.

În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt 16 beneficiari, respectiv 14 beneficiari care sunt infectați cu Covid-19. Aceștia au fost retestați de către personalul DSP Suceava, urmând ca în perioada următoare să fie comunicate rezultatele.

În data de 28 mai, la ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, numărul persoanelor care se aflau în autoizolare la domiciliu a ajuns la 4.994, iar în carantină instituționalizată erau 84 de persoane. Până acum, 15.393 de persoane au încheiat măsura autoizolării și 3.023 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată.

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 19.912 teste.

Conform situației întocmite de către DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 2.387 de persoane declarate vindecate.

„Facem apel din nou la respectarea cu strictețe a regulilor de igienă recomandate de autorități pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât și pe cei apropiați”, a transmis prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, către suceveni.