Ziua Eroilor a fost comemorată la Moara, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în fața sediului Primăriei. În prezența primarului Eduard Dziminschi, a consilierilor locali și a angajaților Primăriei, dar și a câtorva curioși, la ora 12.00 a fost oficiată o liturghie de pomenire în memoria oamenilor care s-au sacrificat pentru patrie în războaiele la care România a participat, respectiv Războiul de Independență, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial.

Slujba a fost ținută de patru preoți din satele Moara Nica, Moara Carp și Liteni, iar la final unul dintre prelați a rostit câteva cuvinte și le-a transmis oamenilor prezenți că se bucură că au trecut cu toții peste pandemie și că în timpurile noastre nu avem de-a face cu războaie sau foamete, lucruri pe care moșii și strămoșii noștri au fost nevoiți să le suporte.

Eduard Dziminschi le-a mulțumit tuturor pentru prezență și crede că cinstirea înaintașilor și eroilor neamului nostru este o datorie de onoare pentru fiecare dintre noi.

”Și vremea a fost de partea noastră, dar și timpurile. Spun asta pentru că dacă ar fi trebuit să organizăm un astfel de eveniment în perioada carantinei ar fi fost imposibil”, a spus primarul din Moara.

La finalul ceremoniei de cinstire a eroilor neamului a fost interpretat imnul României de către un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Moara, sub coordonarea profesorului Constantin Irimia.