Un șofer beat, care se deplasa la volanul unui autoturism pe o stradă din Fălticeni, a lăsat pagube în urmă și a plecat cu mașina spre casă, unde însă a fost depistat de polițiștii plecați în căutarea sa. Miercuri, în jurul orei 9.30, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 de faptul că pe strada Artur Gorovei din localitate un șofer a provocat un accident și a plecat.

Echipajul deplasat la fața locului l-a depistat în scurt timp pe șoferul căutat, în dreptul locuinței sale din municipiul Fălticeni. Bărbatul în vârstă de 59 de ani era în evidentă stare de ebrietate, iar etilotestul a indicat concentrația de 0,84 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Cu privire la evenimentul rutier provocat, s-a stabilit că șoferul de 59 de ani a efectuat o manevră de mers înapoi, a pierdut controlul asupra autoturismului și a lovit cu partea din spate poarta de acces a unui imobil, după care partea din față a unui autoturism parcat în curte. Bărbatul și-a continuat apoi deplasarea spre casă.

Șoferul pericol public a fost dus de polițiști la Spitalul Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis pe numele bărbatului dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului. Este de așteptat ca alcoolemia în sânge a acestuia să se cifreze în jurul valorii de 1,6 la mie.